1995 København - Flagermusen 

Flagermusen, 

Det Ny Teater, København 

21. oktober 1995


1995_11_21_0010


Vi var fem fra banden, der tog til København for at opleve Stig som von Eisenstein og det blev en forrygende oplevelse. Da Stig ikke var med i alle forestillingerne, havde vi været meget omhyggelige med at få billetter til en aften, hvor han var med. Vi havde billetter til lørdag aften og vi gik lige forbi teatret sidst på eftermiddagen, for at aflevere vores sædvanlige hilsen                       til Stig. 


1995_11_21_0012


Vi spurgte, om han var ankommet til teatret og fik at vide, at han kom lige om lidt. Vi besluttede derfor at vente og sige hej til ham, inden vi ville finde noget aftensmad. Vi ventede meget længe, men der kom ingen Stig. Vi frøs, det var en råkold efterårsdag og vi var klædt på til teatret. Til sidst opgav vi at vente, vi var på det nærmeste frosset fast til fortovet! Vi fik en hurtig pizza og en smule varme, inden vi igen skyndte os tilbage til teatret. 


1995_11_21_0016


Tvivlen om, hvorvidt Stig skulle optræde denne aften eller ej, havde efterhånden fået et godt tag i os, så vi var meget spændte, da tæppet gik op. Da Stig endelig tonede frem på scenen, kunne man hen over flere stolerækker høre et meget tydeligt lettelsens suk fra os alle fem. Stykket har et vanvittigt og meget morsomt plot, med forviklinger og forvekslinger, og en masse livsglad musik. Stig spillede Eisenstein, der skulle i fængsel, men han skal lige nå en hurtig affære inden. Hans kone har også en affære, og alle narrer alle. Det hele kulminerer i en utrolig morsom scene i fængslet. Her var Peter Schrøder forrygende som fængselsbetjenten, der fandt Slivovitsh alle vegne. Det var fa'me uhyg´ligt, du!


1995_11_21_0013


Stykket var opdateret, sådan at der var en masse henvisninger til aktuelle begivenheder og der var også en masse "insider" jokes skuespillerne imellem. Dario Campeotto spillede med og han og Stig lavede ordspil på hinandens navne. "Dar- jo ingen champagne" og "Rossen er rød". Det var sjovt.

Efter forestillingen kom Stig ud og snakkede med os, så det var en god slutning på en fantastisk aften. /Nico

© Inge Soerensen 2015