1992 London - Which Witch

Which Witch

Piccadilly Threatre, London

12. november 1992


1992_11_12_0004

 

Which Witch er en norsk operamusical, som Stig medvirkede i på Piccadilly Threatre i London. Den er skrevet af de 2 norske piger Benedicte Adrian og Ingrid Björnov og havde premiere den 22. oktober 1992. 

Handlingen foregår i den mørke middelalder, hvor den unge Maria mod sin vilje bliver tvunget ud i en forlovelse med den rige købmand Anton Fugger, spillet af Stig Rossen. Hun følger i stedet sit hjerte og flygter sammen med biskop Daniel. Daniel's søster er en stærkt religiøs kvinde, som i sin fanatisme mener, at Maria har forhekset Daniel og hun angiver hende derfor til den katolske inkvisition. Selv ikke tortur får dog Maria til at fornægte sin kærlighed til Daniel. Hun ender på bålet og Daniel vælger at kaste sig i flammerne sammen med hende.


1992_11_12_0002


De engelske aviser sablede stykket ned med ord som "Hjernedød - norsk tortur - holder højst 3 uger". Stig's rolle som Anton Fugger fik dog kun rosende omtale af de engelske kritikere. Herhjemme skrev Birgitte Grue bl.a. i B.T.: "Der er saft og kraft i Stig Rossen som Maria's forsmåede ægtemand - rollen er lille, men præstationen er stor". Og Berlingske Tidende skrev, at "Stig Rossen gør en strålende figur, i en alt for lille rolle, desværre”!


1992_11_12_0003

Personligt syntes jeg ikke, at stykket havde fortjent den hårde medfart. De medvirkende sang flot og opsætningen var meget dramatisk og medrivende. Siddende i den mørke sal fandt jeg det i hvert fald meget svært ikke at blive bevæget af historien om den unge Maria, som dømmes til døden på bålet for sin kærlighed til Daniel. Stykket blev taget af plakaten inden jul.   /Gunda

1997 WhichWitch© Inge Soerensen 2015