1991 London - Les Misèrables

Det første møde med Stig

Les Misèrables, London

30. december 1991

Der var en gang....

1991_12_30_0005


Ja, sådan starter alle rigtige eventyr!!  

Eventyret om Århus-Banden tager sin spæde begyndelse i december 1991. Faktisk begynder historien lidt før, nemlig da vi mødes for at lægge nærmere planer for vores tur til London i slutningen af december 1991, hvor vi skal fejre nytår. Vi, dvs. Gunda, Alice, Karin og Nico, har allerede bestilt billetter til  "Les Misèrables" med Stig Rossen i hovedrollen som Jean Valjean. Han har desuden næsten lige udsendt sin anden plade "Starry Starry Night", som vi alle er meget begejstrede for. Stig er derfor en del i medierne, hvor han fortæller om sit hårde program med en eller to forestillinger om dagen. Han fortæller bl.a., at han selvfølgelig også holder fri en gang imellem og det er egentlig det, der sætter historien i gang...


1991_12_30_0001


Mens vi sidder og snakker opstår den frygtelige tanke, at vi måske har billetter til "Les Misérables" på Stigs fridag og det ville ligesom ødelægge idéen med at se netop denne forestilling! Vi enes derfor om straks at skrive til Stig på teatret og fortælle, at vi har billetter til den 30. december og at vi håber at han, hvis det på nogen måde er muligt, ikke holder fri den dag!

Vi sender brevet og håber det bedste! Da vi ankommer til London den 29. december er det første vi gør, at hente vores teaterbilletter på teatret og samtidig spørge, hvem der spiller Valjean den 30. Stor er vores skuffelse, da det ikke er Stig! Vi snakker en del frem og tilbage og beslutter at købe billet til endnu en forestilling, hvis Stig spiller. Ifølge planen spiller han nytårsaften, men der er kun fire samlede billetter med "restricted view". Efter endnu en del parlamenteren kommer vi frem til, at vi ikke vil bytte vores billetter til den 30. På denne måde kan vi se "Les Misérables" den 30. og høre Stig den 31.


1991_12_30_0002


Den 30. sidder vi på vores pladser og stykket begynder. Første akt starter med en næsten mørkelagt scene, hvor straffefangerne synger. Vi kan kun se konturerne af skuespillerne og vi begynder at sidde uroligt på stolen, for der er en der ligner, men det kan vel ikke passe! Så begynder de at synge og denne gang er man ikke i tvivl, Stig er med i koret. Vi tror ikke vores egne ører, men den er god nok. 

Det er Stig!

Vi nyder "Les Misèrables", som er utroligt bevægende, rørende, spændende og meget, meget mere. Under toiletbesøg i pausen hører vi damerne snakke om den fantastiske stemme Valjean har og vi har lyst til at prale med, at han er dansker, men vi styrer os. Vi lapper det i os, men vi styrer os!

Efter forestillingen går vi om til sceneindgangen, for at få Stigs autograf og for at sige tak for en fantastisk oplevelse. Vi venter et stykke tid... Endelig kommer han og Gunda spørger: "Åh, Stig, må vi få en autograf?" og vi får svaret på syngende jysk: "Jow da".


1991_12_30_0003


Vi snakker med Stig om forestillingen, om pladen, om hans kommende turné, som vi i øvrigt også har billetter til, og han stiller op til gruppefotografering. Han får oven i købet arrangeret en person  til at tage et billede, så vi alle fire kan blive fotograferet sammen med ham, og er gennemført sød og imødekommende. I løbet af alt dette spørger Alice, om han havde fået vores brev og så kommer svaret, der faktisk starter historien. 

Det lyder: "Nåh, var det fra jer. Det kunne jeg sgu' ikke stå for. Jeg havde egentlig fri i dag, men det lavede jeg om".

I det øjeblik kunne han have bedt os om hvad som helst og vi ville have gjort det, vi var bare solgt!!  

Alt i alt kan vi konkludere, at det er Stigs egen skyld at Banden opstår, havde han været mindre imødekommende, ville der ikke have været en historie at fortælle, en historie, der bare er den første af mange gode historier, hvor hovedtemaet er imødekommenhed!.

Nico

1991_12_30_0004© Inge Soerensen 2015