1999 Kolding - Julekoncert

Brændkærkirken Kolding 

19. december 1999


1999_12_19_0019


Det var anden gang vi skulle opleve Stig synge julen ind i Brændkærkirken i Kolding. Dette år fik vi en dobbelt dosis, da vi også havde været til julekoncert i Århus. Alice mente, at èn koncert var nok til at holde hendes julestemning intakt hele december, så hun tog ikke med. Resten af Banden drog af sted og ankom i så god tid, at vi kom til at vente et godt stykke tid uden for kirken. Kolde tæer spiller ingen rolle, når man har varme indeni og det havde vi alle rigeligt af. Den effekt har Stig altid på os! Endelig blev vi lukket ind i forhallen og her ventede vi lidt igen. Vi fik sagt hej til Stig, der lige var ude at snakke med CD sælgeren. Vi fik også lige sagt hej til Betina, der havde taget et super gruppebillede af os ved koncerten i Århus og vi viste hende billedet. Det var hun ret vild med! Så var det endelig tid til at indtage vores pladser og vi styrede målbevidste mod de forreste rækker. Vi kom til at sidde på anden række, så vi sad godt!!!!


1999_12_19_0011


Brændkærkirken er en meget smuk, moderne kirke med en enkel udsmykning, og den er altid pyntet meget smukt til jul. Stig havde et kor på fire med, to kvinder og to mænd, og deres stemmer klang fantastisk sammen med Stigs. Sangene var de fleste af numrene på "Julelys" og de lød meget smukt i kirkerummet. Det giver en hel speciel fornemmelse at sidde i dette smukke rum, mens de smukke julemelodier fylder det. Christina var også med og hun sang "I den Kolde Vinter" sammen med Stig.  


1999_12_19_0012


Tiden fløj af sted og pludselig var det tid til fællessangen. Stig bad os om at hjælpe ham med at synge "Dejlig er Jorden" og det gjorde vi beredvilligt. På første række sad en familie med en lille pige, som Stig havde været meget opmærksom på under hele koncerten og han spurgte nu om hun måtte gå med ham ned til Flisepudserne ved udgangen. Det havde hun ikke noget imod, hun havde nemlig prøvet det før. Hun var nemlig den baby, han havde lånt året før. Hun var nu knap to år gammel og hun sad trygt på Stigs arm, mens vi sang den smukke gamle salme. Ekstranumrene var en meget smuk a cappella udgave af "Den yndigste rose er funden" og, så vidt jeg husker, ABBA's "Happy New Year".


1999_12_19_0015


1999_12_19_0017


Efter koncerten snakkede vi med Stig, vi havde nemlig en lille ting til ham. Vi havde læst i et gammelt interview, at hans mål var at få en Oscar før år 2000, og det syntes vi han fortjente. Ikke for en filmrolle - af indlysende grunde -, men fordi han altid har tid til sine fans. Den helt præcise ordlyd på statuetten er desværre forsvundet i glemslens tåger, men vi havde skrevet MAN OF THE MILLENIUM og så et eller andet om hans forhold til sine fans. Den blev han glad for og holdt også en lille takketale. Dernæst fik vi autograf på vores billede fra julekoncerten i Århus, hvor vi bar rundt på ham, og det morede han sig over. Så var det tid til at sige farvel og god jul. Vi sendte Lis af sted til København og vi andre kørte hjem til Århus, med julestemningen helt i top. /Nico


1999_12_19_0026


1999_12_19_0041


© Inge Soerensen 2015