1998 London - Les Misèrables

Les Misèrables

Palace Theater, London 

9. februar 1998


1998_02_London_0017


Vi var seks medlemmer af Banden, der besluttede at tage en tur til London, bl.a. for at se "Les Misèrables" med Stig. Vi havde sikret os gode billetter hjemmefra -  3. række -, så vi var meget spændte. Da vi så musicalen i '91 sad vi helt oppe under loftet, så denne gang kunne vi se ansigtsudtrykkene meget tydeligere. Stig spillede sin glansrolle som straffefangen Jean Valjean, der nægter at lade sin fængselsdom ødelægge resten af livet. Ved at skjule, at han er forhenværende straffefange, lykkes det ham at blive et respekteret medlem af samfundet. Han er forfulgt af den forhenværende fangevogter, nu politimester Javert, hvis eneste moralkodeks er loven med stort L. Vi følger disse to mænd gennem et langt liv,  hvor et studenteroprør får store konsekvenser for begge. Det er historien om det gode i mennesket, som vinder over fattigdom og fornedrelse. Dette er en meget kort beskrivelse af handlingen i denne fantastiske musical og det yder den overhovedet ikke retfærdighed, men jeg kan kun opfordre læseren til at se den, når chancen byder sig.


1998_02_London_0012


Vi var atter tryllebundne af historien, musikken, sangene og de blændende dygtige skuespiller præstationer, som vi var vidne til. Da vi sad så tæt på, var der nogle specialeffekter, der ikke virkede helt så godt som på afstand, men det blev rigeligt opvejet af, at vi kunne følge skuespillernes mimik. Da stykket var færdigt, rejste vi os og hyldede skuespillerne med stående ovation. Stig fik øje på os og vinkede og det var en underlig fornemmelse - ikke, at han vinkede, men at han lige pludselig blev Stig igen. Der stod Jean Valjean, som gammel mand, vi havde oven i købet lige set ham dø, og så sendte han os et gavtyvesmil, som kun Stig kan. Det var en speciel, men dejlig oplevelse.


1998_02_London_0013


Vi skyndte os om til sceneindgangen for at hilse på Stig, når han forlod teatret. Da vi drejede om hjørnet, så vi ham stå i døren og spejde efter os. Han inviterede os med op i sin garderobe og jeg kan lige nu sige, at der var ikke megen glamour over den. Et sminkebord, et skab og en sofa, ingen kaviar og champagne der!!!!!

Vi sludrede lidt om stykket. Han var ret imponeret over, at vi havde skaffet så gode billetter hjemmefra. Vi så hans blok med stregerne for alle de gange, han havde spillet Valjean, og snakkede også om "Letters of Love", der ikke var blevet den succes, han havde håbet på. 


1998_02_London_0016

Vi tog nogle billeder, fik autografer på vores programmer og så fulgtes vi ud. De mennesker der mødte os, efter at vi havde sagt farvel og tak til Stig, må have troet det var mentalpatienter på udgang, sådan pjattede og grinede vi. Vi var så høje oven på en god oplevelse, at vi kunne have sparet flyvebilletten hjem til Danmark, hvis vi skulle tilbage den aften.

Vi var i London fra søndag til torsdag og jeg husker turen som ét langt grineflip. Vi havde det så sjovt, så en masse museer, seværdigheder, og også musical'en "Starlight Express", men højdepunktet var Stig i Les Misèrables. /Nico

© Inge Soerensen 2015