1998 Kolding - Julekoncert

Julekoncert

Brændkjærkirken, Kolding 

20. december 1998


1998_12_20_0005


Brændkjærkirken i Kolding var rammen om den årlige kirkekoncert og det var en stor overraskelse at se kirken. Det er en ny og moderne kirke med en enkel, smagfuld indretning, ingen kalkmalerier, kun juletegninger lavet af de lokale børnehaver.

Koncerten var arrangeret af Kolding Flisepudserlaug, der jo som bekendt støttede Stig, da han blev optaget på Guildhall i London. De var der også i massevis, nemme at kende med deres røde trøjer og deres store pudseklude i baglommen. En af dem var så venlig at pudse mine briller!

Vi fandt vores plads og koncerten begyndte. Sangene var en del af numrene fra ”Julelys” og det var fantastisk at sidde i kirkerummet og høre Stigs stemme. Det gav gåsehud og julestemningen bredte sig. Han havde Flemming Lund med på fløjte og alt andet i den familie plus nogle af musikerne fra Flemming Lunds orkester. Det lød fantastisk!

På første række sad en familie, der havde en lille pige med. Hun var 8-10 mdr. gammel og hun snakkede lidt med i løbet af koncerten. Stig var helt solgt og da vi skulle synge fællessang kunne han ikke dy sig længere. Han fik lov at holde hende og begyndte at gå ned af gangen med hende, mens vi sang sammen med ham. Han skulle ned til indgangen og synge et vers med Flisepudserne. Da han begyndte at gå forventede vi alle at høre et vræl, når hun ikke kunne se sin mor mere, men nej! Hun sad nok så fornøjet og kikkede. Piger skal altså ikke være ret gamle, før de opdager Stigs charme!

Det var en perfekt måde at begynde sin jul på. Da vi kørte hjem, lovede vi hinanden at det ikke var sidste gang, vi ville begynde julen i Kolding sammen med Stig og Flisepudserne.

/Nico

© Inge Soerensen 2015