2022 Vin og Vinyl 

Vin og Vinyl

Kolding Egnsteater

22.September 2022

Aftenens vært: Thomas Storm


2022 09 22 VinOgVinyl Kolding LT 0005
2022 09 22 VinOgVinyl Kolding LT 0021


2022 09 22 VinOgVinyl Kolding IS 0016


Følgende 8 LP’er og numre blev præsenteret og diskuteret:

1.  Roger Whittaker ”New World in the Morning” et studio album udgivet i 1971.

Nr. spillet: “The Last Farewell”

Stig var 11 år, da han fik en rejsegrammofon og dette var hans allerførste LP. Der gik et år inden han fik flere LP’er-

Stig fandt Roger Whittakers stemme nærmest majestætisk.

Nummeret er faktisk ikke skrevet af Roger Whittaker, men af en sølvsmed fra Manchester ved navn Ron A. Webster.

Stig fortalte, at hans far især hørte country musik, og hans egen første koncert var, da han var med hans far til en Dolly Parton koncert. Stigs næste koncert var hans eget valg, og det var en Suzy Quattro koncert!

2. The Beatles (valgt af programmets vært)

Nr. spillet: “Penny Lane”

Stig nød nummeret og teksten, men han har af uransagelige grunde aldrig lyttet særlig meget til The Beatles.

3. Stevie Wonder ”Songs in the Key of Life” LP. Et studio album udgivet 28. 09. 1976.

Nr. spillet: “If It’s Magic”

Stig oplever Stevie Wonder’s musik som nærmest “zen”-agtig og Stevie har en fascinerende stemme.

4. Stig Rossen “Starry, Starry Night” LP udgivet I 1991 (valgt af programmets vært)

Nr. spillet: “Bring Him Home” fra musicalen Les Miserables

Aftenens vært Thomas Storm er selv uddannet sanger, og arbejder som operasanger, og han er en stor beundrer af Stig og hans musical karriere. Han har i øvrigt optrådt på nogle af Rossen & Rønnows produktioner.


Emnet skiftede nu til at være: ”Fascination af stemmer”


5. Poul Dissing “Oven visse vande” LP udgivet i 1981. Fra samarbejdet med Benny Andersen. (Undertitel ”Drankerminder”).

Nr. spillet: ”Da jeg mødte dig”

Stig er stor fan af Poul Dissings meget distinkte stemme. Stig fortalte flere anekdoter om hans møder med Poul Dissing og gav nogle meget underholdende og rammende parodier af ham. Mange har udtalt, at Poul Dissing var enten gal eller genial, og Stig lænede afgjort til det sidste. Efter hans mening er teksten til ”Da jeg mødte dig” nærmest genial.

6. Det var blevet quiz tid, og værten ville nu udfordre Stig

Stig skulle gætte en skuespiller/sanger fra musicalens verden og værten spillede nu nummeret ”Pity the Child” fra musicalen ”Chess”.

Der var selvfølgelig ingen tvivl og Stig gættede straks og korrekt på Zubin Varla fra Rossen og Rønnows egen produktion af Chess tilbage i 2001.

Stig fortalte, at han engang havde set Zubin Varla spille Judas i en London produktion af ”Jesus Christ Superstar”, og var nærmest væltet bagover af dette talent, så da han og Mikkel Rønnow selv skulle lave opsætningen af ”Chess”, var det for ham altafgørende, at de fik fat i Zubin til rollen som Frederick Trumper.

NB: Aftenens Vært havde desværre en trist nyhed her, idet han netop havde læst, at Simon Clark, der spillede rollen som Alexander Molokov i Rossen og Rønnow’s Chess opsætning, var død for ganske nylig.

 

7.  Placido Domingo Stig havde valgt et nummer fra operaen ”The Zarzuela Maravilla” komponeret af  Federico Moreno Torroba, med premiere i Madrid i 1941.

Nr. spillet: ”Amor, vida de mi vida” (Love, life of my life)

Stig hørte første gang nummeret på udgivelsen med ”De 3 tenorer” Placido Domingo, Jose Carreras og Luciano Pavarotti fra koncerten i Los Angeles (udgivet i 1994). Han hørte den i bilen første gang og havde den nok på repeat 100 gange…. 😊

Her fulgte en snak og morskab over, at divaer, såvel som den mandlige pendant, meget ofte ikke lige havde det rigtige corpus ift. den aktuelle rolle 😊 Vurderingen var dog, at man er blevet bedre til at finde sangere, der matcher rollen, både mht. alder og udseende 😊

 

8. Tom Jones 

Nr. spillet: ”Without Love”

Tom Jones har været et forbillede for Stig hele hans liv. Tom Jones er fyldt 82 år i år (født 7. juni 1040), har stadig en fantastisk stemme og er p.t. på en verdensturne! Det er jo fantastisk!  Stig fremhævede også et nummer som ”No Hole in My Head” fra Tom Jones’ seneste CD ”Surrounded by Time”.  Tom Jones er ”Still going strong” (så Stig satser på, at han selv har 20 år endnu i branchen i hvert fald 😊).


Afslutningsvis spurgte værten Stig, om han ikke har nogle foretrukne kvindelige sangere? Her fortalte Stig, at han nok fokuserede mest på herrestemmer i kraft af, at det er hans fag, men at han da bestemt også er fan af f.eks. Whitney Houston, Celine Dion og Maria Carey.


Bamses Venner  - Nr. spillet: ”Jeg elsker kun dig”

Aftenens sidste udfordring var en ”live” optræden. Det var igen en udfordring fra værten, som nu fandt en guitar frem og begyndte at slå tonerne an til et nummer, som Stig skulle gætte. Der gik ikke mange sekunder før Stig rejse sig og begyndte at synge Bamses nummer ”Jeg elsker kun dig”.


© Inge Sørensen 2022