2000 Langelandsfestival

Langelandsfestivalen

29. juli 2000


Da vi så programmet for Langelandsfestival'en, opdagede vi, at Stig kunne blive en del af en koncertpakke. Han optrådte om eftermiddagen og Bryan Ferry optrådte om aftenen, så vi – Alice, Lis og undertegnede - blev enige om at købe en dagsbillet til Langelandsfestival'en. Disse bliver solgt efter først til mølle-princippet og man kan ikke forudbestille dem. Det indebar, at vi skulle afsindig tidligt op for at have en chance, men vi er jo tre friske kvinder i vores bedste alder, så det betød ingenting. Så vi stod altså op og kørte af sted mod Langeland, næsten før solen stod op.  Vi nåede derned omkring 7.30 tiden og der var kun en tre stykker foran os i køen. Så vi ventede pænt til de åbnede billetsalget kl. 10 og vi fik også en billet. Dette til trods for en elendig køkultur, hvor folk, der stod bagerst, løb op foran og fik en billet. Der var nemlig kommet rigtig mange mennesker på dette tidspunkt og der var kun et begrænset antal billetter. Nok om det, jeg må nok hellere lade det blive ved de kommentarer jeg har ytret, da det ellers kunne fylde en roman !


Det var en rigtig varm dag og der var mange ting at se på festivalpladsen, så tiden gik let, indtil det var tid til at se Stigs lydprøve. Der gik han rundt i shorts og varmede stemmen op. Han kom lige hen og hilste og fortalte, at vi roligt kunne glæde os. Han var ved at teste nogle numre til sin nye Cd "Stories" og han fortalte også, at det var den første koncert, hvor han ikke sang "Bring Him Home”!


Da koncerten begyndte noget senere, havde Stig skiftet shortsene ud med lange bukser og han havde ret. Det var en fed koncert. For første gang hørte vi en del af de numre live, der kom med på "Stories", sammen med andre der ikke kom med. Stig sang også et gammelt Sneakers nummer, som han desværre aldrig har sunget siden. Det lød ellers ret fedt!! Det var Voodoo. Et andet nummer, som han desværre udelod fra Stories, var "Change the World", et Clapton nummer, som Stig gav helt forrygende. Det var meget varmt, men heldigvis var der nogle søde hjælpere, der hele tiden sørgede for at række vand ud til publikum, så vi ikke fik hedeslag. Selv om solen kogte os , var det en god koncert, hvor der var en rigtig god stemning. 


Da vi havde set Stig, skyndte vi os over i et telt, hvor der var koncert med Ralph McTell, som var et nostalgisk gensyn fra vores ungdom! Om aftenen så vi Bryan Ferry, men det er en helt anden historie. Så vi var mætte af musikalske oplevelser, da vi nåede hjem lige før solen stod op.  /Nico

© Inge Sørensen 2022